- Autor: vasisa
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 85 |
Olej olivový | 30 |
Dýně průměr | 600 |
Voda | 700 |
Česnek | 7 |
Vitana Natur zeleninový bujón (hotový výrobek) | 10 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Dochucovadla:
Pepř, drcený kmín, Vitana natur zeleninový bujón, muškátový oříšek, loupaná tykev.
Energetická hodnota celkem: 2725 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 273 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli zesklovatíme na olivovém oleji, přidáme na kostičky pokrájenou dýni, prohřejeme. Potom dochutíme kmínem a pepřem, utřeným česnekem. Zalijeme vodou a dusíme doměka. Nakonec rozmixujeme, osolíme a dochutíme muškátový oříškem. Když už nevaříme, zalijeme smetánku na vaření pro zjemnění chuti. Na talíři možno posypat kopanou tykví.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jinak recept vypadá dobře.
Dělám podobně, jen raději dýni zakapanou olejem a posypanou kořením chvíli peču, polévka má pak pikantnější chuť. Někdy použiju vodu a smetanu, jindy vývar. Obojí je dobrota.